Semua orang mahu hidup lama di bumi Allah. Tapi kalau Allah memberi ujian dengan penyakit itu tandanya Dia telah memberikan amaran bahawa usia kita belum tentu panjang. Takdir Allah siapa yang tahu. Sekiranya kita diduga dengan penyakit maka memanjatkan doa adalah satu cara terbaik. Mana tidaknya Allah yang menjadikan kita maka Dia juga yang akan mengambil semula. Bersediakah kita?

Jumaat, 20 Januari 2017

Masuk Wad 5D Kali Keenam

 19 Januari 2017: Saya datang untuk memperolehi keputusan urin. Doktor tahan saya di wad kerana urin saya terdapat kuman. Sehingga malam tiada rawatan dilakukan kecuali mengambil darah.

20 Januari 2017: Sekitar jam 1.30 pesakit di katil 26 berbangsa India telah meninggal dunia. Rupanya malaikat maut bertamu di wad 5D......

Jam 8.45 pagi: Doktor pakar melawat. Mereka belum membuat keputusan kerana keadaan saya dikatakan sukar dibuat keputusan kerana keadaan buah pinggang saya. Jika diberi antibiotik memungkinkan berlaku kerosakkan lebih teruk kepada buah pinggang. Masih menunggu keputusan doktor pakar kuman.

Jam 2.00 petang: Ketika pulang dari bersolat Jumaat di Sarau HCTM doktor bahagian kuman memberitahu saya bahawa kuman saya telah menghuni dalam saluran urin sejak bulan Julai 2016. Doktor masih belum membuat keputusan untuk memberi antibiotik.  Jika diberi saya akan menghadapi kesukaran jika sakit di masa lain kerana antibiotik ini kuat.

Jam 4.00 petang: Ketika Ustaz Khairil Khuzairi Pegawai Agama Islam HCTM telah datang melawat. Ketika itu doktor memberitahu saya dibenarkan pulang dan diminta datang semula pada 24 Januari untuk meneruskan proses pembedahan pada 26 Januari.


Terima kasih Ustaz KhairilTiada ulasan:

Catat Ulasan

Usah Lemah Semangat Ketika Sakit

Saya lebih dikenali sebagai Jurufoto Makan Gaji Kerajaan. Cukup bulan dapat gaji. Boleh baca kisah kerjaya saya di blog  kisahraai.blogspot....